Подг. 10мин

Време: 20мин
порции: 4
Продукт

Уживајте во нашата неодоливо кремаста паста со четири вида Осоговски кашкавал, совршена хармонија на богати вкусови и свилени текстури.

Состојки:

  • 250гр равиоли
  • 200мл. павлака за готвење
  • 50гр Осоговски мешан кашкавал
  • 50гр Осоговски Ексклузив кашкавал
  • 50гр Осоговски топено сирење
  • 50гр Јого Гауда или Осоговско козји кашкавал
  • Маслиново масло
  • Сол
  • Бибер

Инструкции:

Чекор I
Загрејте вода во тенџере и додајте малку сол во неа. Откако ќе почне да врие, ставете ги равиолите да се варат.

Чекор II
Ставете ја павлаката за готвење во тава и почнете да ја загревате на тивок оган. Кога ќе почне да се згуснува, додајте една кутлача од водата во која се вареа равиолите. Промешајте и додајте ги сите Осоговски кашкавали.

Чекор III
Промешајте за да се растопи и на крај додајте ги варените равиоли. Ако е потребно, додадете сол и посипете мелен бибер. Декорирајте со малку маслиново масло и рендан Осоговски Ексклузив кашкавал.

Наздравје и уживајте!

Слични Постови